PIIRA NENDE TOITUDE SÖÖMIST! Vaata, kuidas loobuda kerge vaevaga 200–300 kalorist
Tihti on söödava energiakoguse vähendamine lihtne, kui jätad menüüst välja toidud, mida tegelikult ei peaks üldse sööma või võiksid süüa hulga vähem.
JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT 6.12: õunte, mustade ploomide ja tüümianiga täidetud part
Isepärase maitsenüansi ja rammusa pardilihaga sobivad väga hästi tugeva maitsega mustad ploomid, mahlane õun ja värske tüümian. Ahjus küpsemise aeg sõltub linnu suurusest, arvesta umbes 1 tund 1 kg liha kohta. 
Restoranitest: lihasööjana vegerestoranis
Vegerestorani Plant vegeburger Beyond Meati pihviga pakkus palju toekamat lihaelamust kui hiljutine noobli restorani veiseliha, mis vaatamata trendikale sous-vide-tehnikale osutus vintskeks ja maitsetuks.
KAS ÕHTUL TOHIB JUUA KOHVI? Kui valid sellise joogi, segab see vähem und
Ehkki kohv võib ühele inimesele rohkem mõju avaldada kui teisele, soovitatakse uinumisraskuste vältimiseks kolm tundi enne magamaminekut kohvi mitte juua. Samas ei tähenda see, et õhtusöögi järel tuleb kohvist täiesti loobuda.
RETSEPT | Ahjuõunad kondenspiima ja pähklitega
Magus retsept Pille Endeni ja Tiina Lebase raamatust “Ahjuroad”.
VIDEO | Sügavkülmikus hoitavad tooted pole igavesed! Millal on õige aeg need ära tarvitada?
Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis muutub päev-päevalt aktuaalsemaks ka Eestis. Näiteks viskab Eesti keskmine perekond aastas ära ~ 120 euro väärtuses toitu, lastega pere isegi ~ 200 euro eest. Kokku raiskavad Eesti pered aastas 63 miljoni euro väärtuses toitu. Üsna hirmuäratavad numbr...
Erik Orgu annab pühadeks näpunäiteid: milline alkohol on kõige kaalusõbralikum?
Erik Orgu alustas TVPlays oma uue videoblogiga. Igas osas käsitleb Orgu erinevat tervisega seotud teemat, probleemi või levinud arvamusi.
EKI keelekool: päris šeff lugu
Kevadel avaldas Eesti Päevaleht küsitluse selle kohta, kui hästi tunnevad alla 30-aastased mõningaid Nõukogude aega iseloomustanud sõnu ja väljendeid. Küsimusele, kes olid šefid linnast, saadi vastus: „Eeldan, et need ei olnud kokad. Kas see tähendas äkki miilitsat?“ Sõna „šeff“ kasutamisest kirj...
Kas jõulutuled tohivad ööpäev läbi põleda?
Kui hea on pühade ajal palju süüa? Kui kiiresti peaks päkapiku toodud kommid nahka pistma? Kas jõulutuled võivad põleda ööpäev läbi? Siin on vastused neljale pühadega seotud levinud küsimusele. 
KUULA | Suhkrust ja maiustustest sõltuvusse jääda pole võimalik
Suhkurt ei tasu karta, vastupidi - enda ja oma pere tervise huvides tasub nende toimega kursis olla. Oluline on aga teada, et lisatud suhkrud ei tohiks anda üle 10% soovituslikust energiast.
NÄDALA NIPP: nutikas lisand tomatitest
Kui talvine kirsstomatite maitse pole sulle meelepärane ja poest ostetud tomatid kipuvad külmikus seisma jääma, valmista neist hoopis üks kiire hoidis.Selleks kuumuta tomateid ahjus grillrežiimil mõni minut. See aitab ümbritsevat kesta pehmendada. Pane tomatid purki, lisa palsamiäädikas, oliiviõl...
VABANE PIINAVAST SÕLTUVUSEST! 5 nippi, kuidas võidelda magusahimu ja muude ahvatlustega
Kas sööd liiga palju magusat või oled kogu aeg netis? Ei suuda veinijoomist või šokolaadisöömist lõpetada?  Magusaisu või pidev soov telefoni näppida võivad muutuda sõltuvuseks, mida võib võrrelda alkohooliku kustumatu januga.
Häirivad kaadrid: rotimürki söönud Tartu rebase viimsed eluhetked möödusid piineldes
Kolmapäeval teatati Eesti Metsloomaühingule ebatavaliselt käituvast rebasest, kes Tartus ringi liikus. Loom kadus, kuid leiti üles järgmisel päeval äärmiselt viletsas seisundis.
RETSEPTID | Britt Paju jagab häid ideid, mida teha ahjukana jääkidest
Ahjukana on ilmselt igas peres väga oodatud lõuna-või õhtusöök. Tihtipeale on see aga niivõrd korralik toidukord, et sellest jätkub ka mitmeks järgmiseks päevaks. Mida võiks perele ahjukana jääkidest valmistada?
Mesi on jumalate toit! Siin on põhjused, miks peaksid seda ALATI suhkrule eelistama
Mesi. Kuldne, soe, elus, kodune, pehme ja päris. Nagu lapsepõlv maal vanaema juures, nagu suvemaius saia ja piimaga. Need märksõnad tulevad pähe, kui mõte läheb meele.
November – Vokaalide ja valguse mäng
November seostub harilikult kurblikkusega. Kuigi loodus annab jõuliselt märku, et saabunud on lõputu pime aeg, proovitakse sellele kangekaelselt vastu seista – leida hingevalgus. Hingede­päeval meenutatakse lahkunuid ning mõtiskletakse igavikulistel teemadel, kuid nukrusega käib kaasas ka lootus ...
VEGAN JÕULUOOTUSE RETSEPT 3.12: kolme seemne näkileivad, valmista ka kingituseks
Vahvalt krõmpsuvates näkileibades annavad seemnetriole lisaks maitset ka magusa mekiga mandli- ja maisijahu. Just see viimane teeb leivakesed mõnusalt rabedaks ega lase neil päris puruks pudiseda. Määri peale värske purustatud küüslauguga segatud hummust, ehi mõne ürdilehekesega ja tore suupiste ...
LUGEJATE NÕUDMISEL: 10 turvalist ahjukala, lihtsad ja listeeriavabad retseptid
Kala on hoolimata seda kaubandusosa tabanud listeeriapaanikast endiselt kasulik söök, mida ei pea sugugi toorena serveerima. Need on meie kõige menukamad ja lihtsamad kuumad kalaretseptid, millest inspireeruda. 
ÕL VIDEO | ÕHTULEHE TEST: Kas kiirsöögiketi krõbe kana kannatab kriitikat?
KFC on Eestis tegutsenud veidi üle kuu ning reedel peetud pressiüritusel tõdesid ettevõtte juhid, et kiirsöögikett on ületanud ka kõige optimistlikumad prognoosid. Aga kui hea nende pakutav toit tegelikult on? 
Fitlapi looja Heikki Mägi julgustab tihedamalt putru valmistama: tervislike Heleni helvestega saab toekas kõhutäis!
„Kuigi tihti peetakse putru ainult hommikusöögiks, siis mina sellega ei nõustu – puder võib olla ka ideaalne õhtu- või lõunasöök. Eelistan üldse rääkida toidukordadest. Ja kui toidukord on pandud kokku headel põhimõtetel ehk siis seal on nii süsivesikuid, valke kui ka rasvu, siis sobib ta igasse ...
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: Punane läätseroog (dhal) India köögist - hea siis, kui sajab jääd
Ja kuna taevast hakkas jääd sadama, jagan teiega täna üht väga lihtsat, aga maitsvat ja soojendavat toitu, millest sai meie lapse lemmik juba siis, kui ta oli vaevalt kahene. India punane dhal.
RETSEPT ADVENDIAJA ALGUSEKS | Seapõse-paprikahautis
Pikalt ahjus haudunud roog saab rikkaliku maitsega ja tomati-paprikakastmes hästi pehmeks küpsenud lihaga. Soodsat seapõske tasub otsida turult. Hautise juurde sobib serveerida nii keedetud riisi kui pastat.
Nüüd on õige aeg peale hakata: samm-sammult selgeks, kuidas valmistada kuivatatud puuviljadest jõulukooki
Jõulukoogiks võib tunduda küll vara, kuid seda kooki on õige aeg teha just novembri lõpus, et see jõuludeks valmis saaks. Nimelt vajab see Briti maius mitme nädala jooksul immutamist ja aega, et maitsestuda.
Õunaäädikas on tõeline imerohi! Kasuta seda nii toiduvalmistamiseks kui tervise turgutamiseks
Õuna- ehk siidriäädikas sisaldab rohkesti keha jaoks vajalikke aineid: kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit, fosforit, kloori, ja rauda, kirjutab Naisteleht.
Taimedest saab maitsva jõuluprae või kosutava tee
Jõuluaeg läheneb ja ikka on mure, mida jõululauale ja kingikotti panna. Kui olete olnud tubli korilane, saate kasutada taimi toitude maitsestamiseks, jookideks ja jõulukinkide meisterdamiseks. Veel praegugi võib loodusest kuuseokkaid, kadakavõrseid jm korjata. Sedasi hoiate kokku raha, närve ja a...
Gerd Kanter tervislikust toitumisest: restoranigurmaan ma ei ole ega leia, et toitumine on tohutu elamus. Tahan, et kõht oleks täis
Kettaheitja, olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter räägib intervjuus, et sportlase eluviisi juures on mitmekülgne toitumine täpselt sama tähtis kui regulaarne treening. Rääkisime Kanteriga, mis on tema jaoks tervislik toitumine ja kui palju levib sportlase seas toitumisega seotud müüte.
Ka lemmik tahab jõuludeks kinki! Küpseta talle näiteks maitsvad küpsised!
Muidugi võid sa oma kiisule või kutsule osta jõuludeks mõne uue mänguasja. Märksa lihtsam ja odavam on aga valmistada midagi, mis tuleb otse südamest ja teha see ise!
KALAPÄEVA RETSEPT | Soojad krevetisaiad
Kiire, lihtne ja mõnus suupiste sobib jahedasse aega suurepäraselt. Serveeri hommikusöögiks või paku külalistele suupisteks.
Eestlanna sai Hesburgeri parimaks piirkonnajuhiks
Eestlanna Merle Milvere valiti teist aastat järjest Hesburgeri parimaks piirkonnajuhiks Baltikumis. Eesti parimaks Hesburgeri restoraniks valiti Jõhvis asuv restoran.
NIPP: Anna närtsinud ürtidele uus võimalus
Kui poest ostetud maitseürdid kodus närtsima hakkavad, valmista neist maitserohket ürdiõli. Selleks pane ürdid koos õliga (suhtega 1 : 3) kannmikserisse ja lase masinal mõni minut töötada. Seejärel nõruta saadud segu läbi sõela ja vala valminud ürdiõli pudelisse.
PROOVI: Põltsamaal valmib tippkokkade dirigeerimisel uudne kaua säiliv lõunaeine
Eesti peakokad ja Orkla Eesti Põltsamaa tehas on turule toonud uue lõunasöögisarja kiire elutempoga inimestele.Toitudes on kasutatud eestimaist liha ja köögivilja ning retseptid on kokku pannud kodumaised peakokad, lähtudes eestlaste maitsest. Sarja toodetes pole kasutatud kunstlikke lisa- ega sä...
Granaatõun - maitsev ja tervislik südamehaiguste ennetaja
Antiikajal peeti Kartaago õunaks nimetatud granaatõuna selle lugematu hulga seemnete tõttu viljakuse sümboliks. Lisaks rohketele legendidele seostub selle viljaga mõndagi tõepärast ja tänaseni kestvat. Loe, millised on granaatõuna tervisele kasulikud omadused.
Mis laborites ja kui tihti kontrollitakse poodides müüdavat toitu?
Veterinaar- ja Toiduameti ning Põllumajandusameti ametlikele kontrollidele lisaks analüüsivad jaeketid ka ise müüdava toitaine ja kaubanduspindade puhtust. Kuidas protseduurid meie suuremates toidukauplustes välja näevad, loe Maalehe artiklist.
PÄEVARETSEPT | Veiselihasalat ubade ja paprikaga
Toitev salat on gruusiapärase nüansi saanud sealt kandist pärit maitsesegu khmeli-suneli`st. Veiselihaks sobib steigitükk, mis praadides kiirelt pehmeneb. Salatisse on hea ära kasutada ka nt supi keetmisel pehmeks keenud veiseliha või ahjupraest järele jäänud tükke.
Sealiha usku eestlased on hakanud üha enam veiseliha sööma
Eesti inimesed on sadu aastaid olnud sealiha eelistajad, sest seda on lihtne valmistada ja ka hind on taskukohane, kuid üha enam on viimasel ajal hakatud tervislikku veiseliha sööma.
IGAÜHEL ON PÕHJUS TÄNULIK OLLA: 10 retsepti, mida lähedastega tänupüha puhul jagada
Täna õhtul vannub pea igaüks Ameerika Ühendriikides, et oli siis vaja niipalju süüa – uuringute järgi on suur tänupüha söömaaeg, mis traditsiooniliselt koosneb uue maailma andidest, nende aasta kõige rikkalikum. 
„Kas teil maitsemeeli polegi?“ Professori arvamus India toidust küttis rahva tuliseks
„India toit on vastik ja me ainult teeskleme, et nii pole.“ Nõnda kirjutas rahvusvaheliste suhete professor Tom Nichols Twitteris, vallandades sellega pahameeletormi.
TESTI, KAS IKKA OSKAD SÜÜA TEHA? 12 kokandustrikki ja retsepti, mida igaüks võiks ära õppida
Isegi kui kokandus pole sinu jaoks eriline kutsumus, on nende alljärgneva 12 asja selgekssaamine väga kasulik, kuna aitab kokku hoida aega ja raha. Testi end - kas sina saad nendega hakkama või vajad veel veidi harjutamist?
VEGAN PÄEVARETSEPT | Hapukapsaga täidetud ahjukartulid
Kui kuidagi ei jõua jõuludeni oodata, siis naudi traditsioonilist hapukapsast ja pohlamoosi juba nüüd ja veidi teistmoodi. Lihtne ja maitsev roog, mis sobib ka taimetoitlasele. 
Soojendab ja täidab kõhtu: mehhikopärane hakklihasupp terakese tšilliga
Selle tummise supi maitse viib sind Mehhiko radadele! Supp koos terakese tšilliga soojendab keha ja täidab hästi kõhtu. Seda saab retsepti järgi veidi rohkem, kui üheks õhtusöögiks vaja, kuid targem on seda teha just selline kogus, sest nii saad konservid tervenisti ära kasutada. Järgmisel päeval...
NÄDALAMENÜÜ | 25.–1. detsember: valmistume jõulumaitsetega esimeseks advendiks
Jõuluaeg on alanud. Sellepärast võib ka oma menüüle natuke rohkem jõulumaitset anda. Toite aitavad eriliseks muuta erinevad aromaatsed vürtsid – kaneel, muskaat ja kardemon. Neid võib huvitava maitsenüansi saamiseks lisada nii kohvile, teele, kakaole, magustoitudesse kui ka smuutidesse. Lisaks tõ...
Äädikakartulid
See on maitsev ja põnev lisand, mis sobib hästi liharoogade kõrvale, aga miks mitte ka iseseisva roana koos hapukoore-sibulasalatiga. Talveajal võid kartuleid serveerida ahjuprae kõrvale, suvel aga paku värskelt grillitud liha juurde.Äädikas sobib kartulitega imehästi kokku ja see kooslus on palj...
KAS TÖÖ TEEB SIND ZOMBIKS? 5 kindlat märki, et oled teel läbipõlemiseni
Kas tuleb tuttav ette: tööpäev on läbi, õhtusöök on söödud ja diivan kutsub. Aga muuks pole enam absoluutselt mingit huvi ega jaksu. Sa ei taha  minna jalutama või avada raamatut. Kas töö on sind ära kurnanud?
10 MAITSET KADRIPÄEVAKS: söö tanguvorsti, lambapraadi ja muhedaid maiustusi
Sel nädalavahetusel peetakse kadripäeva, mis vanadel eestlastel oli seotud naiste jõu tunnetuse ning karjaõnnega. Lauale pandi seetõttu tangutoitu, söödi mune ning maiustusi - neid pakuti ka ukse taga kondavatele valgesse rõivastatud santidele. 
NIPP: Hoia pruun suhkur pehmena
Pruun suhkur muutub seistes kiiresti kõvaks. Selleks, et see ka edaspidi koheselt kasutatav oleks, pista pruunile suhkrule seltsiks mõni vahukomm. Kindlasti jälgi ka seda, et hoiad suhkrukoti või -purgi korralikult suletuna.
LUGEJA KÜSIB: Poes on müügil lehtkapsas. Mis see on ja mida sellega teha saab?
Lehtkapsas ehk kale, nagu seda rahvasuus kutsutakse, on tervislik köögivili, mis sisaldab ohtralt vitamiine ja tervisele kasulikke mineraale.Võib öelda, et lehtkapsas sobib saja roa sisse. Haki supi ning paja- ja vokiroogadesse. Või siis pista hoopis pestosse, hummusesse või smuutisse.Aga väga po...
Hullult head kausitoidud
Sel korral tutvustame sulle kõikjal maailmas ülipoppe kausitoite. Need valmivad lihtsalt ja on ka taljesõbralikud. Söö kodus või võta tööle kaasa.
Kange kohvi kõrvale võta paar Valerit. Aga seda õiget!
Valeri küpsiseid armastatakse nende kindla maitse, tekstuuri ja süües südamesse pugeva nostalgiatunde pärast. Valik on poeriiulitel lai, ent kas kõik küpsised ka süüa sünnivad?
VIDEO | Kas paned toidu külmkapis õigesse kohta? Vaata, kuidas kiiret riknemist vältida!
Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis muutub päev-päevalt aktuaalsemaks ka Eestis. Näiteks viskab Eesti keskmine perekond aastas ära ~ 120 euro väärtuses toitu, lastega pere isegi ~ 200 euro eest. Kokku raiskavad Eesti pered aastas 63 miljoni euro väärtuses toitu. Üsna hirmuäratavad numbr...
Teadlased: merest võiks saada kuus korda rohkem toitu kui praegu
Teadlaste sõnul võiks ookeanid parema haldamise ning aktiivsema tehnoloogilise uuendamise korral pakkuda meile kuus korda rohkem toitu kui seni. Eriti kasutoov on selliste kahepoolmeliste karploomade nagu näiteks rannakarpide ja austrite kasvatamine.
10 MEHIST TOITU: road, mida millegipärast peetakse eriti maskuliinseteks
Tänase rahvusvahelsie meestepäeva puhul heidame pilgu toitudele, millele miskipärast eriti maskuliinnse maik man. Toidul ja maitsel ju sugu pole, seega on selles nö traditsioonilises meestemenüüs kindlasti ka kõigile inimestele midagi maitsvat.
Viis head põhjust, miks tasub süüa mandariine
Jõulukuul on puuviljaletid mandariinide all lookas ning pea igas kodus on piparkookide kõrval laual esindatud ka need maitsvad viljad. Mandariine võid südamerahuga nautida, sest lisaks sellele, et nad on väga maitsvad, on nad ka tervisele väga kasulikud.
KA PANN OLGU VEGAN? Taimetoitlased vaevad kohtuasja valguses - kas ka söögiriistad olgu lihast puutumata?
Burger Kingi juhtum, kus firmat tabas kohtuasi seetõttu, et taimset ja lihapihvi küpsetatakse kõrvuti samal grillil on pannud mitmeid küsima - kas siis vegan-toitu tuleks valmistada täiesti erinevate nõudega, alates pannist lõpetades lusikani välja. Nii ja naa, leiavad veganid ise. 
RETSEPT | Magus-vürtsine seapraad, mida proovida juba kohe või hoopis saabuvatel pühadel
Retsept Pille Endeni ja Tiina Rebase uuest kokaraamatust "Ahjuroad", kust leiad 70 piltide ja selge tegemisõpetusega retsepti ahjupraadide, paja-, plaadi- ja vormiroogade ning magustoitude valmistamiseks.
Loomaomanik, ole tähelepanelik: neid taimi ära too koju, kus on lemmikloom
Just kassid võivad olla need, kes valimatult kodus taimi näksivad. Seepärast peaks olema teadlik, milliseid toataimi eelistada. Soovitusi jagab Marianne Reimal, Jungel.garden.ee projektijuht.
Kuidas 110aastane Hiiumaa Köök ja Pagar vägeva taassünni läbi tegi
Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ tähistab järjepideva Hiiumaa toidutootjana tänavu juba 110. juubelit, ent täna kasutuses oleva ettevõtte nime ja näoga välja tuldi välja 2018. aasta juunis.
PÄEVARETSEPT | Minestrone kõrvitsaga, tummine jaheda ilma roog
Tuntud Itaaliapärane supp on jaheda ilma roog, paks ja tummine, just selline, milles lusikas püsti seisab. Nüüd kui kõrvitsaid on rohkelt, tasub seda köögivilja supissegi lisada.
Jahimeestel rasked ajad: veganlus surub ulukiliha poest ja restoranidest välja
Suurem osa Eestis kütitud ulukeid jõuab naaberriikide elanike toidulauale, kirjutab Eesti Jahimeeste Selts.
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: Tee ise seitanit ehk vegan-liha
Jagan  nisuvalgust tehtava taimse liha – seitani – retsepti. Kes viitsib natuke jännata – tulemus on seda väärt. Ja kes ei viitsi – seitanit leidub täna ka meie suuremate toidupoodide lettidel isegi mitmel moel – maitsestatuna ja naturaalsena. Kui talle lõpuks ise oma lemmikmaitse marinaadi ja gr...
Teeme lõplikult selgeks: kas sealiha süües on võimalik kaalu langetada?
Kas ka Sina kuulud nende hulka, kes arvavad, et sealiha, kartul või pasta teeb paksuks? “Tegelikult saab toit olla ebatervislik vaid siis, kui sööme seda liiga palju. Ka sealiha süües võib kaalu langetada,” vastas personaaltreener ja Rakvere saadik Siim Kelner.
NÄDALAMENÜÜ | 18.–24. november: tervislikud, maitsvad ja vöösõbralikud toidud peedist
Punapeeti kasutatakse toidulaual järjest enam. Lisaks punasele peedile on viimastel aastatel ilmunud müügile ka siiruviirulisi ja päikesekollaseid peete, mis toitudes punapeeti suurepäraselt asendavad.Peet sobib eraldi söögikorrana või liha kõrvale. Teda võib marineerida, väga maitsvad peedid saa...
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Pastavorm baklažaani ja seentega
Taimses pastaroas on seeni ja baklažaane nii roa sees kui peal. Tomatikaste annab maitset ja mahlasust. Et valmistada täis taimset toitu, võib mascarpone juustu tomatikastmest välja ja mozzarella peale panemata jätta. Lihtsuse ja kiiruse huvides võib tomatikastmeks kasutada mõnd poest ostetud pas...
Pidev väsimus on märk kaamosest: 5 nippi, kuidas sellest lahti saada
Koos novembri rusuva pimedusega saabub tunne, et tahaks karu kombel talveunne jääda. Tuju on halb ja pidev väsimus häirib igapäevaseid toimetusi. Kuna kevadeni siiski magada pole võimalik, siis proovi neid enesetunnet parandavaid nippe.
KÜSITLUS | Kas ja kuidas hangite jõulukingid?
Tarbimisfestival nimega "jõulud" läheneb kohutava kiirusega. Kas olete selleks valmis?
Põnevamalt porgandist: karjuse pirukas porganditekiga
Porgand on meie toidulaua sagedane kaaslane, lisades taldrikule värvi nii suvel kui ka talvel. Pakume välja, mida uut ja hõrku oma tavaliste lemmikute asemel sellest vitamiine täis juurikast valmistada.
Toitumisnõustaja: peekonit ei pea kartma, rohkem tuleb süüa värvilist toitu
Sealiha teeb paksuks ja salat saledaks? Need on vaid müüdid, mis ei pea toitumisnõustaja Kairit Uski sõnul paika. Pigem tuleks eestlastel vaadata oma toidulaud üle, et see oleks rohkem värviline kui praegu.
RETSEPT | Lia Virkus soovitab: saleneja kohupiimakook, mida on imelihtne valmistada
Lihtne ilma põhjata kohupiimakook, mida võib nautida ka iga saleneja. Riivitud õun teeb koogi mahlaseks ja aprikoositükid lisavad magusust.
Toit kaheks päevaks: keedetud riisist üht- ja teistpidi
Pühapäev on mõnus päev, mil kokata juba ka uuele nädalale mõeldes. Valmista täna toit, mida saad esmaspäeva õhtul n-ö taaskasutada ning suurema vaevata uue maitsva õhtusöögi valmistada.
Toortatar toob tervise + 3 mõnusat retsepti
Tatar on meile juba vanast ajast tuttav toiduaine. Kuid mida hakata peale toortatraga? Uurime välja ja pakume ideid kasutamiseks!
Toortatar toob tervise!
Tatar on meile juba vanast ajast tuttav toiduaine. Kuid mida hakata peale toortatraga? Uurime välja ja pakume ideid kasutamiseks!
LUUBI ALL | „Kas sa riisi oled täna söönud?“ ehk Kogu tõde riisist
Enim müüakse poodides kooritud ja lihvitud (valgeid) riisiteri. Tegelikult on maailmas aga üle 8000 (mõnedel andmetel kuni 40 000) erineva riisisordi. Tutvustame neist mõnda põnevamat, mida Eestiski müüakse.
MAIASMOKAD, TÄHELEPANU! Mainekas White Guide soovitab: 106 suurepärast söögikohta Eestis
Eestis on üle saja restorani, mida restoranijuht White Guide aastal 2020 külastada soovitavad. Nende hulgast on eraldi välja toodud TOP 30 Eesti restoranide edetabel. Restoranigiid klassifitseerib restoranid viide erinevasse kategooriasse ja meistritasemeni küündib meie restoranidest üheksa. 
KALAPÄEVA RETSEPT | Lõhepalad fenkolipesas
Kui fenkoli ehk apteegitilli aniisimaitse tundub võõrana, siis tegelikult piisab vaid vähesest kuumtöötlemisest ja sellest jääb järele vaid õrn nüanss. Nii võibki veidi pehmenenud fenkolilehti kasutada omalaadsete „kaussidena“ ja täita näiteks lõhe või mõne muu kalaga. Rukola ja sidrunikoorega ma...
Alexelas saab nüüd tankimise eest tasuda mobiiliga
Alexela tanklates saab nüüd nii tankimise kui muude ostude eest tasuda mobiiliga, kasutades selleks mTasku mobiilse rahakoti telefonirakendust.
TRENNIFANAATIKUTELE | "Kaelareegel" aitab otsustada, kas oled trenni jaoks piisavalt terve
Vähesed pääsevad ületalve ilma ühegi viiruseta. Kes on harjunud trenni tegema, sellel võib kerkida küsimus: kas tilkuva nina kumiseva peaga tasub ikka sporti teha? Siin on nipp, mis aitab otsustada!
10 KUUMA JA VÜRTSIKAT SUPPI: soojenda end aasiapärase leemega, mis ravib ja parandab tuju
Tai laadi suppidel on mitmeid maitsvaid erivorme, mis ilmtingimata ei sisalda Tom Kha kombel kalganijuurt. Ent kõhule on need sama head, maitsvad ja soojendavad. 
EI SAA KUIDAGI SALEDAMAKS? Jäta dieedid ja keskendu hoopis neile kolmele asjale!
Kui tahad saada saledaks, söö vähem rasvast ja maiustusi – nii on meid alati õpetatud. Kuid kaalu alandamist mõjutab väga paljuski ka inimese psüühika. 
Pardipraad nagu piparkook: Aasta kokk Cätlyn Priks õpetab pardikoibi glögis küpsetama
Kui advendiaeg käes, on paslik hakata kööki tasahilju jõulusemaid vürtse ja aroome tooma. «Ka pardirooga võib vabalt glögis küpsetada,» soovitab Tallinna toidumessil end aasta kokaks ning parimaks kalafileerijaks võistelnud Cätlyn Priks, kelle igapäevatöö kulgeb Eesti maitsetele pühendunud restor...
10 KOOKI ISADEPÄEVAKS! Lihtsad ja hõrgud maiused kõikidele papadele
Isadepäev on hea ettekääne veidi maiustada. Valisime välja 10 retsepti Toidutare põhjatuna tunduvast retseptivaramust, et sina saaks oma elu isafiguurile ühe mõnusa maiuse valmis teha. 
VEGAN PÄEVARETSEPT | Nuudli-seenesupp Aasia nootidega
See on supp, mis võlub sügava maitse ja samas lihtsa koostisega. Kindlasti lase seentest vedelikul välja keeda, siis muutub nende maitse ja aroom tugevamaks. Sojakaste lisab otsekui lihamaitset, samas kui äädikas elavdab vürtsikaid ja hapukaid nüansse. Kui võimalik, kasuta eri sorti seeni. Sobib ...
TOORJUUST SOOLASES ROAS: 10 lihtsat snäkki, just parajad erilisemaks õhtuks
Toorjuust on kuldaväärt abimees köögis ja mitte ainult soolastes toitudes. Koondasime sulle retsepte, kuidas seda soolastes roogades ära kasutada kas siis üksi või sõpradega üht mõnusat õhtut veetes. 
5 suurepärast põhjust, miks tervislik toitumine on parim investeering tulevikku
Tervislik toitumine on teema, millest viimasel ajal kõik räägivad, kuid ikka on see midagi, mis tundub paljudele liialt keeruline ja võimatu. Räägitakse sellest palju seetõttu, et maailma suurimaks rahvatervise probleemiks on tänasel päeval ülekaal ja rasvumine. Ja probleem aina süveneb, sest ter...
KUULA | Haigused, millega arsti juurde ei minda - sest on nii piinlik
Arvatakse, et see tülikas ja diskreetne mure on vähestel, kuid tegelikult on hemorroididega hädas olnud iga teine üle 30aastane inimene. Tegu on levinud elustiilivaevusega, millega ei peaks siiski leppima.
Kaubanduskeskuse restoran köidab eeskätt parkimisvõimalusega
Saates on külas restoranide Pelm ja Hips Burger esindaja Dmitri Antonov ja Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor, kellega tuleb juttu restoranide positsioonist, väljakutsetest ning konkurentsist.
RETSEPT | Laupäevahommikune vaheldus: maitsev panniroog hakklihaga
Retsept Kristina Eferti kokaraamatust "Hakkliha".
Kõrvitsast saab maitsva koogi
Kasulikest karotenoididest erksavärvilise viljaliha saanud kõrvitsas leidub kiud- ja mineraalaineid, samuti vitamiine. Öökülmade eest tuppa toodud ja kapi otsa oma aega ootama jäetud kõrvitsat ei tasu sinna kevadeni jätta, vaid dekoratiivsele viljale tuleks esimesel võimalusel nuga sisse lüüa ja ...
EESTLASE TOIDULAUD LUUBI ALL | Kinnisvaramaakler Kristiina: armastan šokolaadi, aga kui iga šokolaadikommikese toidupäevikusse üles pidin märkima, pani see ikka mõtlema küll
Kinnisvaramaakler Kristiina osales Tervise Arengu Instituudi (TAI) tervisliku toitumise kampaanias ja kirjutas nädala jooksul üles iga oma suutäie. Tema toidupäevikut analüüsis ja võrdles soovitusliku toidupüramiidiga TAI ekspert Tagli Pitsi. Maitsvaid retspte ja soovitusi jagab Kristiinale toidu...
Vanameister Hugo Hiibus hakkas joonistama tänu raskele haigusele
20. novembril suri 90aastaselt Hugo Hiibus, tuntud karikaturist ja šaržist, kel oli ka lugude kirju­tamise ning inimeste kuulamise peale annet.
VTA juht Indrek Halliste kalaskandaalist: bakter ei ole hävitatud, kavandame järgmisi meetmeid
Veterinaar- ja toiduameti (VTA) juhi Indrek Halliste sõnul ei ole M.V.Wooli kalatööstuses listeeriabakter üles leitud ega hävitatud ning praegu kavandatakse seal uusi meetmeid, kirjutab homne Maaleht.
Teadlased: inimesed peaksid oma tervise nimel iga päev kaunvilju sööma
Mitmetest uuringutest on selgunud, et kaunviljade tarbimine vähendab südamehaiguste ja vähi riski. Oad, herned ja läätsed sisaldavad rohkelt toitaineid ja vitamiine ning teadlaste hinnangul peaksid kaunviljad olema osa inimese igapäevasest toitumisest.
Kuhu suundub Hendrik Relve? Aga kuhu viib Bilbo Bagginsi tee? Vaata järele!
Stiilne retrokomöödia ■ Relvega penanide juures ■ Bilbo Bagginsi teekond
Soojenev kliima ja kaupade import on toonud puudele uusi haigusi
Uustulnukad on näiteks mände kahjustavad punavöötaud, pruunvöötaud ja männi-võrsevähk. Üsna noor haigus on ka saaresurm.
RETSEPT | Mesi pähklite ja kuivatatud puuviljadega
Mesimagusad kleepjad pähklid-puuviljad on täiesti vastupandamatud ja purgitäis kaob liigagi kiiresti. Armas omatehtud purgike tervislikku maiustust on ka tore kingitus. Jõuludeks, muidugi, ent miks mitte ka muul ajal. Mesi on ajatu!
Kuldvunts ehk toa-ženšenn on kuulus ravimtaim
Kuldvunts ehk lõhnav kalliisia (Callisia fragrans), vene keeles zolotõi us, on meie idanaabrite seas nii tuntud ravimtaim, et sellest on lausa eraldi raamatuid kirjutatud. Sellest lihtsalt kasvatatavast toataimest tasub meilgi rohkem teada.
Salomon Vesipruul: “Ma --- ---, --- --- ---, ja --- --- ei --- --- ---, ta --- --- ---, --- ---!”
Lugeja küsib: härra Vesipruul, mul on nüüd kõik sügisesed toimetamised toimetatud, vili salves ja siga tapetud. Seepärast mõtlesin väheke hinge tõmmata. Ehk teie, ise ka nagu kirjamees, võite unehakuks soovitada mõnd väärt lugemist?
Brüsseli toidupoliitika nõunik: veganluse varjus käib suur väetiseäri
Kasvav taimetoidu propageerimine on kasulik väetisetootjatele, kes loomasõnniku asemel oma toodete turuosa suurendada püüavad, tõdes toidupoliitika nõunik Angelantonio D’Amario Brüsselist.
Ikka veel külmetad? Meil on ju Woolpower
Mõned aastad tagasi oli Woolpower Eestis veel üsna tundmatu rõivabränd. See on nüüdseks muutunud. Täna pole enam ühtki vabandust, miks talvel õues külm peaks hakkama.
Põnevamalt porgandist: soojendavate vürtsidega porgandi-piimakohvijook
Porgand on meie toidulaua sagedane kaaslane, lisades taldrikule värvi nii suvel kui ka talvel. Pakume välja, mida uut ja hõrku oma tavaliste lemmikute asemel sellest vitamiine täis juurikast valmistada.
Neli olulist põhjust, miks peaksid sööma jõhvikaid
Jõhvikad on populaarne supertoit, mida saab kasutada nii soolastes kui magusates roogades. Jõhvikates leidub rohkelt mineraale ja vitamiine ning neile on omistatud mitmeid kasulikke omadusi.
Jäätmete sortimine võimaldab näha, mida tegelikult sööd
Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustiku Adapteri selleaastane suursündmus toimus 14. novembril Tartus, kus leidis aset koostööfestival “Kõik söögiks!”, mis keskendus toiduainete tootmise, keskkonna ja toitumise temaatikale.