HAIGUS KALLAL? 10 lihtsat retsepti, millega tervis tagasi tuua
No mis sa hing teed, kui esimesed jahedad sügisilmad saabusid nagu ikka ootamatult ja hommikul pea kumiseb, nina tilgub ja üleüldse ei tahaks teki alt välja tulla. Toit on ajast aega olnud ka ravimi eest ning vaatamegi otsa Toidutare retseptivaramu parimatele roogadele, mis aitavad tervist tagasi...
GALERII | MEIE PRESIDENT ON PELMEENIMEISTER! Seto toidutark Inara Luigas on riigipea oskustest võlutud
Endine Seto ülembsootska ja riigikogu liige, praegune Inara Vanavalgõ Kohvitarõ perenaine Inara Luigas rõõmustab sotsiaalmeedias, et president Kersti Kaljulaid on suurepärane pelmeenimeister. 
Olustvere hoidistemessi korraldaja tunneb rõõmu soolaste keediste trendi üle
Laupäeval ehk 21. septembril Olustveres toimuva traditsioonilise hoidistemessi korraldaja tunneb eriti head meelt selle üle, et kasvanud on soolakate hoidiste osakaal. 
KOSTITA KÜLALISI VÕI ISEEND! Röstitud viigimarjad kitsejuustu ja meega
Kiire, lihtne ja maitsev!  Kostita külalisi või iseennast äsja ahjust tulnud sügisõhtusse sobiva hõrgutistega.  Soolakas juust, mahedad viigimarjad ja magus mesi moodustavad vastupandmatu koosluse. 
NÄDALA NIPP | Kuidas salatilehed külmkapis kauem värsked püsiks?
Kui suvine hooaeg otsa saab ja peenramaalt pole enam võimalik värsket salatit noppida, tuleb leppida poes pakutavate salatilehtedega. Kas olete aga kogenud, et need kipuvad kodus kiiresti riknema ja muutuvad ebameeldivalt lögaseks? See on põhjustatud lehtede niiskusest. Selleks, et salat kauem sä...
TOMATISUPP ANNAB SOOJA! Toidutare 10 kõige menukamat tomatikeedust
Kuna kodumaise tomati hooaeg on alles end lahti rullimas nagu hiiglaslik punane vaip,  otsisime Toidutare varamust välja meie kõige menukamad supiretseptid, mida sellest kauaoodatud köögiviljast valmistada võiks. 
EVELIN ILVES: Seened kui ravimid, on sel päriselt sisu?
Sügisene seeneuputus on täies hiilguses käes. Metsad on kui külluse aidad, seal on sel aastal kõiksugu värvitoonides ja kujudes kübaraid ja lehtreid leida.
TÕHUS KODUNE TOIT! Kaerakruubi-kartulipuder röstitud juurviljadega
Meie kodusest mulgi pudrust inspireeritud roog saab maitset ja värvi sügisestest juurviljadest. Mida värvilisemad need on, seda uhkem. Kaer on teadupärast eriti toitainete ja kiudaineterikas teravili, mistõttu tasub seda teistele kruupidele eelistada. Toekama roa saamiseks võib krõbedaks praetud ...
KÖÖGITÄHESTIK | Mis imeasi on polenta?
Polenta on maisijahust aeglaselt keetes ja hautades tehtud püree. See on pärit, nagu paljud muudki maitsvad ja populaarsed road, Itaaliast. Põhja-Itaalia toiduvalikus on sel päris tähtis koht, ent saapamaa lõunapiirkondades kohtab polentat toidulaual pigem harva.
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Entri Tartus: miks kurat peab lihaelamuse nullima odava garniiriga?
Tartu keskel asub keskus, Kesklinna Keskus. Kentsakas, kas pole. Selle katuse alla mahub palju lambaid, alates kaubalammastest kuni joogalammasteni, apteegi- ja toidulammasteni välja. Üks neist on siis teisest kohast siia kolides kaasa haaranud nime Entri.
SUUREPÄRANE SÜGISTOIT: punane seene-köögiviljasupp
Suurepärane sügis varustab meid võrratute kodumaiste köögiviljadega. Haki neid rohkelt sellesse itaallaste kuulsat minestroonet meenutava toitva supi sisse. Makarone lisa pigem tagasihoidlikult, nende ülesanne on supile köögiviljade ja seente kõrval lihtsalt veidi toekust lisada. Kui soovid n-ö I...
Mis toidumaailmas uudist?
LUGEJA KÜSIB | Kuidas aru saada, kas kapis olev sooda on veel kasutuskõblik?
Soodat kasutatakse üldjuhul üsna pikka aega. Aga kuidas saaks teada, kas see sobib veel söögivalmistamiseks?
KUI EI TEA, MIDA SÜÜA TEHA: 10 kiirestivalmivat rooga, siit leiad midagi just täna õhtuks
Oh kurja küll, mida täna perele valmistada ninaesiseks? Mis oleks soodne, valmiks kiiresti ja ei lööks arvele auku sisse? Valisime sulle 10 retsepti, mis meie meelest on igati mõnusad.
VARU JULGESTI! 9 toitu, mis ei lähe peaaegu kunagi halvaks
Need on toiduained, mille puhul ei pea riknemist niiväga kartma. Kasulik on muidugi omada ka kainet mõistust, et kui ikkagi lõhn ja vaatepilt on silmselgelt halb, ära oma jonnist neid siiski söö.
SÖÖ KOHE VÕI PANE PURKI: köögiviljasalat
Salat, hautis või hoidis – vahet pole, kuidas seda rooga  nimetada. Sügisandisest valmistatud rooga võib kohe süüa salatiks või hautisena koos riisi või pastaga, aga ka talveks purki panna. Kohe söömiseks lisa äädikat hästi vähe või jäta üldse retseptist välja.
UUENENUD TOIDUPÜRAMIID: väldi ekstreemdieete, söö normaalselt, kahandad kaalu
Vähemalt nii lubab Tervise Arengu Instituudi uus kampaania, mis tutvustab veidi uuendatud moel juba aastakümneid eestlaste seas juurutatud toidupüramiidi. Paraku on ikkagi jõuetult, sest ega me muidu poleks Euroopas rasvumise poolest esirinnas, ohkab Tervise Arengu Instituut.
10 SOOJA PIRUKAT: kasuta ära praejäägid või köögiviljauputus ja valmistu töönädalaks
Mõnus soe plaadipirukas on just see, mida esmaspäeva õhtul muu argikiire lõpetuseks ahju lükata, nii et kodus levib lõõgastav küpsetushõng. Need soolased koogikesed ei võta palju aega ning tulevatel päevadel kiidad sa end selle eest – nii hea, kui on midagi tööle karbiga kaasa võtta või koolist k...
NIPP JA VIDEO! Kuidas muuta kodune pesto mitu korda paremaks
Pesto on üks neist, mis tuleks kindlasti ise valmis teha, sest poekraamis on sageli kasutatud pühadeserüvetusena mõjuvad koostisaineid - nagu näiteks kartulihelbeid mahu suurendamise nimel. Kodupesto on ka üsna vaevatu - paned asjad segurisse ja vuristadki valmis. Ent on üks lihtne trikk, kuidas ...
NÄDALAMENÜÜ | 16.–22. september: kapsas annab palju vitamiine ja vähe kaloreid
Kapsast on peetud tervislikuks ja väärt toiduaineks juba ammustest aegadest. Toores kapsas on suurepärane vitamiinide ja mineraalainete allikas. Erinevates töödeldutud toitudes on ta aga maitsev ja vähese kalorsusega koostisosa. Hapukapsas toetab seedimist ja suurendab kasulike soolebakterite hul...
Tänavuse parima mahetootja tiitel läks lihaveisekasvatajatele
Käesoleva aasta parim mahetootja on Tiina ja Ivo Tomsoni ettevõte Vilsi OÜ, kes soovivad, et inimesed pöörataks rohkem tähelepanu kodumaisele mahedale rohumaaveisele.
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tzatziki, mis toob endaga Vahemere hõngu
Igaüks saaks ise oma mistahes õhtusöögi kreekalikuks muuta. Toidutare kolumnist Evelin Ilves jagab üht Parose saarelt pärit tzatziki retsepti – söö seda liha, kala, köögivilja või lihtsalt praekartulite kõrvale ja sa tunnedki sõõrmetes Vahemere hõngu.
HOIDISTEKONKURSS: parim moos keedeti valmis lõkketulel soomurakatest ja metsvaarikatest
Nõmme turul laupäeval aset leidnud hoidistekonkursil kujunes žürii ja publiku lemmikuks ühe vanaema poolt maakodus lõkketulel valmiskeedetud purk muraka-metsmaasikakeedist. 
Meemarinaadis suvikõrvitsasalat
Seda krõmpsu ja särtsu salatit on lihtne valmistada ning ka algaja hoidistaja saab sellega hõlpsasti hakkama. Keeta on vaja ainult marinaadi, mis tuleb riivitud suvikõrvitsale ja selle kaaslastele purki lihtsalt peale valada, kaaned kinni keerata ja paar päeva maitsestuda lasta. Hea lisand lihato...
MÕNUS PRAAD LAUPÄEVAKS: krõbekattega baklažaanipihvid tšilliherneste ja fetaga
Tiheda viljalihaga baklažaan on kui pihviks loodud! Paks ja krõbe riivsaiakate, magusvürtsikad herned ja soolakas feta loovad harmoonilise eine, mis vajab lisandiks vaid mõned piisad kvaliteetset oliiviõli, kui sedagi...
LASE LAPS SÜÜA TEGEMA: peakokkade sõnul on köök koolitundide loomulikuks jätkuks
Tegelikult on see väga loogiline, isegi imelik, et varem pole lapsi nii agaralt koolis pliitide ette suunatud. On ju köök pea kogu peamiste õppeainete kokkuvõte - keemia poti sees, füüsika poti all ning puhas matemaatika, kuidas retsepti koostisosasid arvutada. Parim viis, kuidas õpitu laste jaok...
VIHMASEL SÜHISÕHTUL PARIM: ühepajatoit Iiri moodi
Ühepajatoit pole teistegi rahvaste menüüs tundmatu ja millal siis veel seda hüva rooga teha kui sügisel, kui köögiviljad värsked ja vitamiine täis. Iirlaste versioonis küpsevad köögiviljatükid ja searibid ahjus ning mõistagi õlleses leemes. Sellest keedetakse peale ainete küpseks saamist kiirelt ...
10 RETSEPTI PIHLAKATEST: tee siirupit, moosi, praadi ja palju muudki!
Pihkatele omistasid meie vanavanemad vaat et maagilisi tähendusi. Tõsi puha, sest selles mõrkjas marjas on palju kasulikke vitamiine ja antioksüdante, mis lausa paluvad toidu sisse. 
ÄRA NII TEE: 7 trikki, kuidas ei tohiks toiduga pirtsutavat last sööma meelitada
Söögilaua taga tusatsev laps on paraku paljude vanemate argipäev. Kuidas oma kullapai sööma saada? 
EVELIN ILVES: ärge lootke skandaali – halba maitset ei olnud üldse tunda! Aga...
Oma teisel töönädalal pole ma ikka veel õiget ja sobilikku elurütmi suutnud paika saada. Sellist, et mu seitsmeaastane karvane pereliige oleks õnnelik – saanud piisavalt jalutada ega peaks liiga kauaks üksi jääma. Sellist, et jõuaksin hommikul nii merre ujuma kui ka tütrega enne tema kooliminekut...
HEAD JA PAHAD: 10 soolestiku lemmiktoitu, mis aitavad kaalust alla võtta. Nendest kuuest ainest aga loobu!
Kui kaalulangetamine ei taha kuidagi edeneda, siis võib-olla sööd toite, mis ei meeldi üldse su soolestikule. Mida peaksid eelistama, et kaal langeks ja menüü meeldiks ka kasulikele kõhubakteritele?
SUVEMAITSED PURKI | Kodune puljongipulber
Purgikese puljongipulbri tegemine nõuab perenaiselt küll paar tundi aega, ent see-eest valmib väärt kraam: maitselt tummine ja täiesti naturaalne.
SÄÄSTA RAHA: 3 nippi, kuidas kõhu kõrvalt kokku hoida, kaotamata toidu kvaliteedis
Söögi pealt raha kokkuhoidmine pole tegelikult miski raketiteadus, pea igaüks saab pisukese plaanipidamise abiga toidukulusid väiksemaks kraapida. USA säästliku kokkamise üks tunnustatumaid blogijaid jagab selle kohta nippe, millest ka meil siinpool lompi on üht-teist õppida. 
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Polpos tahaks näljaselt uriseda, aga maitseelamus summutab jorina
Pole Tartu linnas ilmselt legendaarsemat maja kui see, mille kohta vanema generatsiooni meeshinged ütlevad "vana Humal". Ütlevad ja õhkavad. Noh olgu, ülikooli peahoone on kah oluline, aga Humal - see oli ülikooliülene ja üleüldse imetabane asutis. Tänapäeval antaks sellele ilmselt "aasta integra...
IMELINE HOMMIKUSÖÖK: vürtsikas mannapuder
Mannapuder on paljude jaoks lapsepõlves seotud paraja toidušokiga - sageli osati seda erinevate haridusasutuste sööklates teha põhja kõrbenuna ja tükilisena. See pudruke siin aitab koletislikke mälestusi siidjateks muuta, sest tegelikult on tegemist ju jumaliku roaga. 
Osso buco
Itaalias on paljudel toitudel ja toiduainetel oma kodulinn. Osso buco ehk lahti seletatult vasikakoodist valmistatud pajaroa kodulinnaks peetakse Milanot. Muide, tõlkes tähendab osso buco õõnsat luud. Just õõnsast luust tulev luuüdi annab roale selle õige ja hõrgu meki.
Mis toidumaailmas uudist?
3 taljesõbralikku retsepti kanalihast
Paljud personaaltreenerid soovitavad kanaliha süüa vähemalt korra päevas ühe toidukorrana. Vähese rasva- ja suure valgusisalduse tõttu aitab see kontrollida päevast kalorite hulka ning tagab pikemaks ajaks täiskõhutunde.
SOBILIK KA ERIK ORGULE: 7 peaaegu patuvaba maiust, mida ei pea ilmarahva eest peitma
Pole midagi kurvemat kui salasöömine. Toit on rõõm, mida tuleks just teistega jagada – kusjuures nii saad söönuks ka vaimselt ning koormad kõhtu vähem. Pakume siinkohal välja seitse maiust, mille kolmanda portsjoni söömist ei peaks avalikkuse või kallima ees häbenema. 
NII MAITSEV! 10 lihtsat retsepti, mille puhul sa ei usu, et liha siin pole
Taimetoit on tervislik ja mitmekülgne, ent paljud meist pole harjunud vaid köögiviljadest kõhtu täis saama. Tegelikult aga pole ilmtingimata liha igal toidukorral süüa, vaid taimsetest koostisosadest saab samuti toitva ja oh kui maitsva õhtusöögi, niiet ka kõige vegan-vaenulikum pereliige limpsib...
VIDEO | Koolilapse kokakool: põnev müsli, mida sõbraga jagada
Isetehtud müslit on hea valmistada. Sellesse saad soovi korral panna täpselt neid komponente, mis parasjagu kodus ärakasutamist ootavad. Olgu selleks siis kommitükid, kuivatatud puuviljad, pähklid või miski muu. Kui oled meelepärase müslisegu valmis teinud, pista see pisikesse purki ja kingi näit...
Kokad selgitavad jalgpallimurul parima, et toetada nälga kannatavaid lapsi
Sel pühapäeval kogunevad Snelli staadionile traditsioonilisele sportlikule mõõduvõtule 15 kokkadest ja restoranitöötajatest koosnevat jalgpallimeeskonda. VIII korda toimuv turniir Chefs’ Cup kogub turniiri heategevusliku loterii käigus raha Toidupanka toetavale projektile Lapsed söönuks.
TÄHISTA PIPRASTEIGI PÄEVA: see on imelihtne ja väga maitsev! (+ 3 retsepti ja video!))
Täna peetakse maailmas Prantsuse köögi ühe maitsvama ja lihtsama esindaja filet mignon au poivre ehk pipragarneeringus biifsteegi päeva. Eestlastele on see väärt hõrgutis küll paraku tuttav tänu ülemerenaabritele piprapihvi nime all.
UUS UURING: ka linnuliha söömine võib tekitada vähki
Kuna uuringutes on tuvastatud seos punase  liha ja vähi vahel on seni linnuliha nähtud kui tervislikku loomse proteiini allikat. Ent nüüd on Suurbritannia Oxfordi teadlased tuvastanud 470 000 inimest hõlmanud uuringu läbi, et ka linnuliha võib soodustada teatud tüüpi harvaesineva vähi tekkimist. 
KÖÖGIVILJADE RÖSTIMISE ABC: kuidas küpsetada need parajalt pruuniks ja maitsvaks
Võiks ju arvata, et mis see siin ära pole - paned aga juurikad pannile ja annad kuuma. Paraku võib tulemuseks olla söestunud välispind ja toores sisemus ning oodatud nauding asendub trotsiga. Rahu, ainult rahu, tegelikult on tervislik ja maitsev aedviljaröst väga lihtne, kui pead silmas paari nip...
NÄDALAMENÜÜ | 9.–15. september: vali õhtuks toidud, mida saab süüa ka järgmistel päevadel
Regulaarne ja täisväärtuslik toitumine on koolis käiva lapse jaoks väga oluline. Seda saab tagada, kui lapsele kooli kaasa panna vahepala, mis on mitmekülgne ja annaks vajalikke toitaineid ning koolist koju jõudes ootaks teda külmikus toit, mille soojendamine oleks lapsele jõukohane ega võtaks li...
KÖÖGITÄHESTIK | Mis on naan ja kuidas seda valmistada?
Indiast pärit lameleib valmib traditsiooniliselt kõrgel kuumusel tandooriahjus. Eesti perenaine saab aga soovi korral naani valmis küpsetada ka kõige tavalisemal pannil.
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kiire päeva tervislik õhtusöök kahele
Toidutare kolmnist Evelin Ilves jagas septembri alguse kolumnis oma väikse pere esimese kooli- ja tööpäeva õhtusöögi retsepti. "Mõlemad lapsega olime väsinud ega üldse valmis midagi töö-ja ajamahukat ette võtma. See roog valmis algusest taldrikuni 25 minutiga!"
TEE VANAVANEMATELE PANNKOOKE! Toidutare 10 kõige populaarsemat soolaste ja magusate pannkookide retsepti!
Nädalavahetus ja pannkoogihõng käivad kokku. Eriti muhe on neid teha pidupäevaks, kui muuks koogiks aega ja oskusi napib. Need kümme retsepti on Toidutares kõige armastatumad! 
RETSEPTINURK | Kõht täis kiirelt ja soodsalt
Lihtsad retseptid, mis õpetavad lõuna- või õhtusööki valmistama võimalikult vähese ajaga, kuluvad alati ära. Just sel põhjusel võiksid meie seekordsed retseptid kuuluda iga perenaise kokaraamatusse.