EVELIN ILVESE KOKAKOOL: talvemasendust peletav süsipunamust šokolaadikook
Täna jagan teiega üht ülimaitsvat ja samas ka tervislikku kooki, mis kindlasti talvemasendusest korraks võitu aitab saada. Kui ikka on võimalik midagi maitsvat magusat põske pista, on tunne kohe teine!
Mõnus vaheldus leivale: rukkikarask ürtide ja chia-seemnetega
Kui otsid supi või salati kõrvale midagi erilisemat kui must leib, siis siin on sulle idee. Valmista üks mõnusalt hõrk ja krõbe karask!
ÕL VIDEO | Hiinlasest peakokk: Uut aastat tähista pelmeenidega. Ja ilma hapukooreta!
Täna saabub Hiinas uus aasta ning pidupäeva puhul istuvad ühise lookas pidulaua taha sajad miljonid riigi eri otstest kodukanti kokku rännanud hiinlased. Mismoodi saaksid aga eheda toiduelamuse need eestlased, kes samuti soovivad rotiaasta algust hiinalike maitsetega tähistada?
KOSMILISED KÜPSISED: Inimkond õppis maailmaruumis kaaluta olekus küpsetama
Võiks ju arvata, et mis see ära ei ole - küpsetamine on üks maisemaid asju. Ent nagu kosmoses astronautide poolt läbi viidud katsed näitasid, pole see midagi nii lihtne. Raskusjõu puudumine teeb küpsemise protsessi ootamatult keeruliseks. 
JÄRGMISE NÄDALA MENÜÜ | 27. jaanuar – 2. veebruar: haiguste ravi, garanteeritud
Kuigi lund ja miinuskraade napib, on talv veel täies hoos ning organism vajab sel pimedal ajal turgutust. Lisaks energiapuudusele on vaja kaitset ka erinevate haiguste vastu, mis talveperioodil kimbutavad.  Selleks sobivad suurepäraselt erinevad niinimetatud supertoiduained nagu spirulina, maca, ...
NÄDALA MAIUS! Mandli ja pistaatsipähkli batoonid
Batoonid sisaldavad maiasmokale sobivat head-paremat - mandleid, pistaatsiapähkleid, kookoshelbeid, kondenspiima ja šokolaadi. Selline hõrgutis võib vabalt asendada koogitükki.
10 TOITU ÕLLEGA: Kesvamärjuke annab argistele roogadele hõrgu hingamise
Õlu on üks imeline vedelik, mis targal tarvitamisel on kasulik ka toiduvalmistamisel - annab roogadele mahedust ja mahlasust. Kuna täna on jaburate kulinaarsete tähtpäevade kalendris au sees õllehindamine, vaatame mõningatele lihtsatele õllega kokkamise retsetidele otsa, millega saab hakkama ka t...
NÄDALAVAHETUSE RETSEPT | Türgipärased pide-pirukad köögiviljade ja kikerhernestega
Türgi pide-pirukad kujutavad endast lootsikujulisi lahtisi pirukaid, mida valmistatakse erinevate täidistega. Selles retseptis annavad taimsele täidisele maitset karri, vürtsköömned ja sambal oelek. Viimane on Indoneesia tšillipasta, mis sisaldab lisaks küüslauku, ingverit, sibulat, laimimahla ja...
KÖÖGITÄHESTIK: Daikon, mahedam ja magusam Jaapani redis (+ redisefriikate retsept!)
Sel Vahemere piirkonnast pärit juurviljal on, nagu heal lapsel kunagi, mitu nime: Jaapani redis, valge redis ja taliredis. Võrreldes meie aedades kasvavate redisepunnidega on Jaapani redisel palju mahedam ja pisut magus maitse. 
Milline on sinu arvates parim taimne toode?
Taimne Teisipäev alustas hääletust 2020. aasta parima taimse toote väljaselgitamiseks. Kõige rohkem hääli kogunud taimne toode selgub 20. veebruaril. 
10 KUUMA PIRUKAT! Tähista rahvusvahelist pirukapäeva mõnusa, lihtsa ja maitsva küpsetisega
No muidugi on olemas kulinaaride kalendris ka pirukapäev, mida tähistatakse aastast 1970 ühe USA tuumainseneri Charlie Papaziani sünnipäeva puhul.
KALAPÄEVA RETSEPT | Pannilõhe laimi-koriandrikastmes saab ruttu valmis
Roog valmib kiiresti ja nii jääb lõhe kuumal pannil praadides meeldivalt mahlane. Maitseainete kooslus täiendab kala, kuid jätab selle puhta maitse alles.
EVELIN ILVES: miks me oleme harjunud kannatama ja arvama, et elus peabki vaeva nägema?
 Kuigi päevad on iga sammuga mõne minuti võrra pikemad, siis nüüd see õige talvemasendus alles algab. Pühad on läbi ja paljudel ka uusaasta lubadused unustatud ning kevad tundub olevat hallide kõrgete mägede taga.
Killuke Hispaaniat snäkilaual: Padróne piprad ehk pimientos de Padrón
Sooviksin tutvustada teile üht minu vaieldamatut lemmik-tapat ehk ampsu Hispaania snäkilaualt. Värsked, veidi mõrud, krõmpsud, mahlased, parajalt soolakad, mahe oliiviõli kõiki maitseid kokku toomas. Tõeline maiuspala veini kõrvale. Mu daamid ja härrad, pimientos de Padrón!
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL: Fredo Köök ja Baar, borš ei tohiks olla luitunuks keenud
Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest, et Postimehe toimetus on kolimas uude kohta. Bussijaama lähedusse, kui nii ligikaudu määratleda. Hea uudis neile, kel pealinnast väljapoole asja. Halb uudis aga selles mõttes, et läheduses on päris vähe puhveteid.
PÄEVARETSEPT | Ühepanniroog kana, köögiviljade ja lehtkapsa pestoga
Ühe panni road on moes, see on ülimalt lihtne viis maitsva eine valmistamiseks, milles kõik komponendid koos.  Võta igale sööjale 1 või 2 kanakintsu, sõltuvalt tükkide suurusest ja sööjate isust. Köögiviljade kooslust saab oma äranägemise ja maitse järgi muuta. Kõrvitsaviilud võid teistest kompon...
NÄDALA NIPP: Lihtne nipp muffinite kaunistamiseks!
Kui oled plaaninud küpsetada muffineid ja soovid neid ka kaunistada, varu koju vahukomme. Nendega saad lihtsasti küpsetised piduehteisse panna. Kaunistamiseks küpseta keeksikesi tavapäraselt ahjus, kuid viis minutit enne valmimise lõppu lisa iga muffini peale üks vahukomm. Ahjukuumuses see pehmen...
LUGEJA KÜSIB: Kuidas aru saada, et küpsetuspulber ja sooda on veel kasutuskõlblikud? Pakendil on kuupäevad muutunud loetamatuks.
Küpsetuspulbri ja sooda kasutuskõlblikkust saab testida lihtsate vahenditega. Võta teelusikatäis küpsetuspulbrit ja sega 0,5 dl kuuma veega. Kui segu hakkab kohe mullitama, on kergitusaine kasutamiseks sobiv. Sooda säilivuse väljaselgitamiseks kasuta aga valge veini või õunaäädikat. Sega 1 tl soo...
Cantucci – iga küpsisesõbra lemmikud
Mõnusalt krõbedad mandliküpsised sobivad hästi tassikese tee või kohvi kõrvale. Nende küpsiste omapära seisneb nende valmistusviisis: esmalt küpsetad tainast terve pätsina, seejärel lõikad pätsi viiludeks ja küpsetad lõplikult valmis.
SUPISÜMFOONIA! Paku perele lihtsalt valmivaid uusi lemmiksuppe
Kui pere on boršist ja frikadellisupist ammu tüdinenud, tuleb neile uued lemmikud leiutada. Siin on sulle mõni lihtne retsept.
UURI: Kaalust alla koduste toitudega
Aasta alguses on paljudel siht ja soov vähendada oma kaalunumbrit. Ehk on sel teel abiks uus kokaraamat «Lihtsad kodused toidud kaalu langetamiseks», millest leiad 43 lihtsat ja kodust retsepti. Kaalu langetada ja vormi saada on väga lihtsasti võimalik ka täiesti tavaliste, koduste ja lihtsate to...
VALMISTAMISÕPETUS: Cantucci – mõnus krõbe mandliküpsis
Mõnusalt krõbedad mandliküpsised sobivad hästi tassikese tee või kohvi kõrvale. Nende küpsiste omapära seisneb nende valmistusviisis: esmalt küpsetad tainast terve pätsina, seejärel lõikad pätsi viiludeks ja küpsetad lõplikult valmis.
KÖÖGITÄHESTIK: Daikon, mahedam ja magusam Jaapani redis
Sel Vahemere piirkonnast pärit juurviljal on, nagu heal lapsel kunagi, mitu nime: Jaapani redis, valge redis ja taliredis. Võrreldes meie aedades kasvavate redisepunnidega on Jaapani redisel palju mahedam ja pisut magus maitse.
Paneme supipoti tulele!
Kui pere on boršist ja frikadellisupist ammu tüdinenud, tuleb neile uued lemmikud leiutada. Siin on sulle mõni lihtne retsept.
10 SUUS SULAVAT LASANJET: igale maitsele, kaloraažile ja oskusele
Lasanje on tõesti üks lihtsamaid roogi, mida on hea valmistada, kui on rohkem suid söögilaua ääres. Itaalia köögi üks nurgakive on ka hea roog, mida külmutada, niisiis ära ehmata, kui toitu palju tundub, järgnevatel päevadel kiidad end. 
VEGAN EI PRUUGI KAALU LANGETADA | 10 küsimust ja vastust, kuidas taimne toit kaalulangetajat aitab. Või kiusab
Kuigi nii paljud kuulsused nagu näiteks lauljatar Beyoncé ja talendikohtunik Simon Cowell on tänu vegandieedile oluliselt kilosid kaotanud, ei pruugi täistaimne menüü alati tervislik olla -  ega lahja. 
SEE ON PÄRISELT? Paris Hiltoni kokandusvideo lööb laineid, aga kuidas seda mõista?
Seltskonna- ja tõsielu teletäht Paris Hilton on teinud taas omamoodi ajalugu – nimelt tema uus kokandussaate testib üsna tugevalt vaatajate arusaamu toiduvalmistamisest, hügieenist ja – mis siin salata – ka huumorist. 
HEAD JUUSTUSÕPRADE PÄEVA! 10 hõrku ja lihtsat retsepti kogu perele
Maailmas, kus armastatakse igal päeval midagi veidrat tähistada, peetakse täna, ehk 20. jaanuaril juustusõpradele pühendatud päeva.
PÄEVARETSEPT | Soe läätse ja salaami panniroog, kiire ning maitsev roog argipäevaks
Kiire, lihtne ja toitev roog sobib argipäeva eineks.  Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt, viimasel juhul võib lisada rohkem rohelisi salatilehti nt rukolat. Konservläätsedega läheb roa valmistamine eriti kiiresti, kuid läätsed võib ka ise keeta.
NÄDALAMENÜÜ | 20.-26. jaanuar: kus on kaste? Palju maitsvaid variante!
Erinevad soojad kastmed on paljude jaoks menüü kohustuslik osa, mis muudavad  road maitsvamaks ja mahlasemaks.  Sageli loobutakse kastmest selle liigse kaloraaži tõttu. Kui aga valida õiged toorained, saab toidukorrale suurepärase lisandi, mis toidu veelgi  nauditavamaks muudab, ilma sobivat ener...
SAMM-SAMMULT ÕPETUS: kuidas valmistada pralineekreemiga tuuletaskupärga?
Prantsusmaal Paris-Brestina tuntud küpsetis sai nime Pariisi ja Bresti linna vahelise rattavõidusõidu järgi. Koogi kujugi on ümmargune inspireerituna jalgratta rattast. Uhke, siiski lihtne pärg sobib nii argiseks maiustamiseks kui ka kaunistama pidulauda.
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tervislik hommikupitsa, mida ka lapsed söövad
Et lapsi sööma saada võib vana hea ahjuvõileiva näiteks pitsaks ümber nimetada – sest see ta ju loomu poolest on. Niisiis palun väga – hommikupitsa, tervislik ja njämm, kui maitsev!
SOOVID PEKIKÕHUST LAHTI SAADA? Söö rohkem neid viit toitu!
Kui rasv koguneb vöökohale, pole see ainult häiriv iluviga. Rasv koguneb ka siseelundite ümber, mis võib põhjustada mitmeid haigusi.
LUUBI ALL | Täienda vitamiinivarusid ehk Mida peaksid teadma tsitruste kohta?
Talvel, kui meie enda loodus puhkab, on täpselt õige aeg lisada menüüsse eksootilised puuviljad. Lisaks on tsitrused nüüd ka oma parimas vormis, täiendades hästi meie vitamiinivarusid. Loe, ja saad oma lemmikutestrohkem teada.
TEEME TEISITI | Mahlane kartuliomlett õuntega
Kel oli hea õuna-aasta, sel on sahvris-keldris ubinaid ilmselt veel omajagu alles. Kuidas aga viimaseid õunu veidi põnevamalt ära kasutada? Selle Hispaania priske kartuliomleti ehk tortilja sisse ka õunaviile pannes saad toitva ja maitsva, aga tänu ubinatele ka väga mahlase õhtusöögi. Serveeri ka...
PÄEVARETSEPT | Hiina kapsa ja pirniga ahjuvorm
Juustuses hapukoorekastmes küpsenud Hiina kapsas ja pirnitükid on lahe ja mahe ahjuvorm, mis sobib nii omaette taimseks roaks kui ka lihale-kalale lisandiks. Kasuta pigem kauem küpsenud juustusorte (näiteks parmesani), nii lisad õrna maitsega kapsale ja pirnile pikantsust juurde. Päris vegan-vari...
PÄEVARETSEPT | Hiina kapsa ja pirniga ahjuvorm roti aasta alguseks
Juustuses hapukoorekastmes küpsenud Hiina kapsas ja pirnitükid on lahe ja mahe ahjuvorm, mis sobib nii omaette taimseks roaks kui ka lihale-kalale lisandiks. Kasuta pigem kauem küpsenud juustusorte (näiteks parmesani), nii lisad õrna maitsega kapsale ja pirnile pikantsust juurde. Päris vegan-vari...
Tervislik toortatar: mis vahe on pruunil tatral ja toortatral?
Kuna toortatra kestad on eemaldatud kuivkoorimisega, pole tatart kuumutatud ja säilinud on rohkem kasulikke aineid kui pruunis tatras. Toortatral puudub ka pruunile tatrale omane spetsiifiline lõhn, sestap tasub seda proovida ka neil, kes sõjaväes või lasteaias omal ajal tatratrauma said. Tatar o...
JÄRGMISE NÄDALA MENÜÜ | 20.-26. jaanuar: kus on kaste? Siin! Palju maitsvaid variante!
Erinevad soojad kastmed on paljude jaoks menüü kohustuslik osa, mis muudavad  road maitsvamaks ja mahlasemaks.  Sageli loobutakse kastmest selle liigse kaloraaži tõttu. Kui aga valida õiged toorained, saab toidukorrale suurepärase lisandi, mis toidu veelgi  nauditavamaks muudab, ilma sobivat ener...
NÄDALA KOOK! Pirni-hapukoorekook lihtsalt sulab suus
Mahedamaitseline pirnikook lihtsalt sulab suus! Kuna pirnid on täidise jaoks vaid poolitatud, mitte tükeldatud, siis võid kogeda kahte maitsenaudingut – ühte, kus suutäis sisaldab suure pirnipala ja vähem hapukooretäidist, ning teist, kus põhitooni annab hõrk hapukoor. Pirnid vali võimalikult ühe...
10 VITAMIINIPOMMI: turguta vinduvas hallis talves tervist õige toidu ja joogiga
Et see tusameele talv tervisele ja tujule ei hakkas, tasub toidulauale veid enam vitamiine paisata. Nutikad salatid, smuutid ja supikesed on siin inimese vaat et parimad sõbrad. Lisaks - nad maitsevad jube hästi!
HEAD HIINA UUT AASTAT! 8 moel pelmeene, et õnne ja jõukust kasvaks
Hiina uusaastatoit on traditsiooniliselt pelmeenid, mida peab olema ohtralt. Siis on ka tuleval aastal palju õnne. 
PÄEVARETSEPT| vastupandamatud väikesed küüslaugusepikud
Need väikesed küüslaugusepikud on täiesti vastupandamatud! Ka ilma killukese külma võita ja oma lemmikjuustu viiluta, kui sul kumbagit ei juhtu kodus olema. Ja kui on nii kiire, et taina kerkmist ei jõua kuidagi oodata, siis pista sepikupätsid julgelt ahju – nad kerkivad ju ka seal.  
PUUST JA PUNASEKS! Kuidas valmistada näkileibu?
Isetehtud näkileibadel on oma võlu – need on maitserikkad, sõltuvust tekitavalt head ja tehtud südame ning armastusega. Kuna nende säilimisaeg on pikk, võid vabalt küpsetada valmis suurema koguse, et näkileibu mis tahes ajal võileiva valmistamisel, salatites või küpsiste asendajana kasutada.
KALAPÄEVA RETSEPT | Kalapada Maroko moodi pakub oivalist maitseelamust
Külm aeg kisub nii väga eksootilisemate maitsete juurde! Selles pajaroas on „peakülalisteks“ fenkol ja tähtaniis, mille mõlema maitse võib mõnele meenutada köharohtu, ent julgemad saavad kindlasti oivalise maitseelamuse. Lisandiks paisuta juurde kuskussi või paku lavašši – mõlemad on head kastmep...
EVELIN ILVES: Hommikupudru asemel pitsa ja tervislik???
Hommikud algavad meil liiga vara – on ju nii? Eriti lastega pered tunnetavad, kuidas mitu tundi enne päikest üles tõusta on tõeline õudus. Ja kes siis veel süüa tahab? Silmad alles kinni, saabuvad teismelised lauda (kui üldse) ja veel väiksematel on pigem nutu-kui-söögiisu. Aga hommikust sööma pe...
KÖÖGITÄHESTIK| Kuidas teha Falafele?
Kikerhernestest, küüslaugust ja värsketest ürtidest valmistatud kotletikesed on pärit küll Lähis-Idast, ent on tänavatoiduna kuulsad ja armastatud üle maailma. Kuna falafelides puuduvad loomsed komponendid, on need tõhusa kõhutäitja ja lihaasendajana tähtsal kohal ka taimetoitlaste menüüs, sest s...
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Seiklusjutte maalt ja merelt: kooremadu vonkles seljankakausis, ilma et keegi oleks isegi küsinud
Mõni asi on kõige ausam oma lihtsuses. Inglise sadamakõrts või itaalia nurgatagune pitsamüükla, gruusia hinkaaliurgas või ... või noh miks mitte ka mõni Tallinna vana pubi. Kulunud mööbel ja luitunud lauad, lihtne ja pretensioonideta menüü ja poosetamiseta teenendus.
TASUB PROOVIDA! Suus sulavad pohlakohukesed
Ise kohukesi teha ei ole mingi raketiteadus! Muuhulgas saad oma maitse järgi lisada oma lemmiklisandeid ‒ marju, rosinaid, moosi jms ‒, ning timmida just endale parajaks ka kohukeste suhkrukoguse. Ja tervis samuti tänab!
NÄDALA NIPP | Kasuta kokkamiseks ise tehtud hapupiima!
Mõni retsept näeb ette väikest kogust hapupiima. Kui sa aga tead juba ette, et ülejäänu jääb lihtsalt külmkappi seisma, on ostmine üsna mõttetu.