KUKESEENED KOIDAVAD! Toidutare tarkade parimad retseptid ja soovitused
Kukeseened on esimene metsamaiguline loodussaadus, mis toidulaual suve selgroogu murdma hakkab. Just need esimesed seenenupsud on kõige värskemad ja mõnusamad, sest suurematel seentel kipub jalg vintskeks muutuma.  
PÄEVARETSEPT | Maks Veneetsia moodi
Traditsiooniliselt praetakse maksa juurde ikka mõnusaid mahlaseid sibulasektoreid. Nüüd lisa veel üsna tugevamaitselist salveid või õrnemat estragoni, head valget veini ja oled toonud oma kööki Itaalia maitsed! Veneetsia kandis süüakse seda maksatoitu argiroana, lisandiks küüslaugu ja ürtidega ma...
EVELIN ILVES: mis see POKE ÄKINE veel on? (ehk seiklused keeleametiga)
Kohe, kui selle pealkirja siia tekitasin, meenus, kuidas mulle kaks aastat tagasi Hiiumaal kodurestorani pidades keeleamet kallale ässitati. Nimelt oli meil tee ääres suunaviidaga harkjalg, mis varjatud majakese poole raja kätte näitas.
NURJATUD TOIDULÕKSUD: need tervislikuna näivad road ei lase kaalul alaneda!
Väljas söömine võib olla üsna keerukas tegevus, eriti kui üritad kõigest väest tervislikumaid valikuid teha või isegi kaalu langetada. Vaatame üle mõned reeturlikud terminid, mis paljastavad menüüs muidu tervislikuna näivad road kui tegelikult asjatud kaloripommid.
KARMO TÜÜR JÄTAB SUPIPÖIDLA RAHULE: U Ivanas võtke endale see aeg ja saage osa ehedast toiduelamusest!
Kuskil Narva ja Narva-Jõesuu vahel leidub jõekaldal üks mõnus pesake U Ivana, mille külastamiseks tasub planeerida ja varuda aega. Planeerida selleks, et mitte sattuda sinna n-ö tipptundidel, kui avarale hoovile võivad mahtuda massid. Varuda selleks, et nautida kogu protsessi algusest lõpuni, mit...
AVATUD TALUDE PÄEV TULEB TAAS! 21. juulil aset leidval üritusel osaleb üle 300 talu
Viies üle-eestiline avatud talude päev toimub juba 21. juulil ning oma osalemisest on teada andnud 302 talu. Eelmisel aastal osales avatud talude päeval 296 talu.
PÄEVARETSEPT | Burgerid toorvorstipihvide, õunaviilude ja mündise kapsasalatiga
Eestlaste suvistest lemmikutest, toorvorstidest, valmistad maitsvad pihvid ka burgerite vahele – kas grillil, ahjus või pannil. Tee pihvitainas ja salat eelmisel päeval valmis, siis valmivad kõigi lemmikud burgerid eriti kärmelt. 
ELU NAGU JUSSIKESEL | Nopri Talumeierei toob turule uue talutoodete valiku nimega Jussikese seitse sõpra
Kes siis Jussikest ei tea! 1966. aastal ilmunud Silvi Väljali lasteraamatu tegelast tunnevad sellest saadik küllap iga põlvkonna lapsed ja lapsemeelsed. Teistele tuletame igaks juhuks meelde, et Jussike oli heledapäine poisike, kellele üle kõige meeldis pühapäev, sest see on ainus vaba päev nädal...
HAPUKURGIAEG ON KÄES! Toidutare tarkade nipid ja retseptid, kuidas teha ruttu krõmpse kurke
Esimesed kurgid on saanud kasvuhoonetes valmis ning otse loomulikult rändavad need lisaks niisama söömisele ja salatitele ka hapendamisnõusse. Toidutare retseptivõlurid Pille ja Lia jagavad oma nippe, kuidas ikkagi kurgid krõmpsuma saada. 
PÄEVARETSEPT | KUUMA PÄEVA PARIM JAHUTAJA: külm kurgi-hernesupp kookospiimaga
Kuuma päeva jahutab tõhusalt üks hea külmsupp, mille valmistamine võtab vaid 15 minutit!  Jahuta supp enne serveerimist korralikult maha ja serveeri väikestes pokaalides eine alustuseks, milleks jagub seda kuuele. Korralikuma kõhutäie saavad retseptis toodud kogusest kaks-kolm sööjat.
AUTOGA BALKANI POOLE 6 | Manona Paris: Dubrovnik, ehk kiirustage, tali on tõepoolest tulemas
Ei, see pole dramaatiline sõnademäng kultusseriaali  "Troonide mängu" ühe lemmikkilluga - turistidehulka uppuval väikelinnal Dubrovnikul, Aadra mere pärlil on talve kutsumisega tõsi taga - kui kunagine Ragusa ei suuda inimmasse vähendada, kaotab ta esmalt oma UNESCO maailmapärandi hulka kuulumise...
JAANIPIDU LÄBI, JÄÄGID ALLES│Võlu peost järele jäänud toidujääkidest uued hõrgutised
Jaanilaupäevasest grillipeost jäi järele lihakraami, salatipärasid, lahtilõigatud puu- ja köögivilju, sinki ja juustu, kuivanud leiva-saiaviilukaid ja teab veel mida. Kogusime kokku 10 ideed, kuidas kõike seda maitsvalt uuteks roogadeks vormistada.
PÄEVARETSEPT │Suvine panniroog, ideaalne peojääkide taaskasutaja
Rootslaste pytt i panna`st või soomlaste pyttipannu`st inspireeritud pannitoidus on hea ära kasutada grillõhtust järele jäänud lihakraami – vorste, grillitud kanaliha või liha. See on roog, mille saab ka oma maitse järgi ja olemasolevatest köögiviljadest kokku panna. 
NÄDALAMENÜÜ 24.-30. juuni: maailma rahvaste toidud Eestimaa suvesse
Suvisele menüüle annavad vürtsi  ja pakuvad vaheldust  teiste maade ning rahvaste tavapärased toidud, mis on värsked, kerged ja lihtsalt valmivad. Eelistatud on hooajalised aiasaadused ja turu-ning poelettidel pakutav toidukraam.
JAANIKS PARIM! Kõige lihtsam ja lollikindlam vanakooli šašlõkk
See retsept on peaaegu lollikindel, kui järgida kolme olulist parameetrit: osta võimalikult hea parajalt läbikasvanud värske liha, teha meelepärane marinaad ja siis koos kallimatega mõnusalt hõõguvatel sütel parajaks küpsetada. Väga lihtne - nagu ikka parimad asjad elus. 
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: "Kergem kui õhk" šokolaaditort
Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutab sellenädalases veerus vastavatud fotokunstikeskusest Fotografiska Telliskivi loomelinnakus ja jagab suvisteks pidudeks üht jahuvaba, aga luksusliku ja supermaitsva tordi retsepti. 
SA JU TAHAD STRESSIVABA JAANIPIDU?! │ Nutikad ootamatud nipid ja maitsvad lihtsad retseptid!
Üks mis kindel – jaanilaupäeval tahab eestlane õues olla ja grillida, süüa salateid, maasikaid, rabarberikooki ja kõike seda koos hea seltskonnaga! Vahet pole, kas talvejopega või ilma, aga üks korralik aiapidu tuleb kindlasti. Sel aastal ehk isegi koos sooja ilmaga ja ilma kummikuteta...
AUTOGA BALKANI POOLE 5 | Manona Paris: Istria võlud ja vaevused ehk kõik laste nimel
NÄDALA KOOK | Külm plaaditort maasikatega
Suvi ja maasikad toovad inimesed kokku! Kui seltskond on suur ja kooki peab jätkuma paljudele, siis valmista vana hea puhaste maitsetega küpsisetort suurele ahjuplaadile. Tee põhi eelmisel päeval valmis ja hoia külmkapis, siis on seda hiljem lihtsam lahti lõigata. Koorene toorjuustutäidis ja maas...
LAEVALE SÖÖMA! Tallinki laevamenüü sai suvise hingamise
Suve algus toob Tallinki laevade buffet-restoranide valikusse Läänemere piirkonna väiketootjate saadused, keskkonnasäästlikult püütud kala ja mereannid ning Aasia köögist inspiratsiooni kogunud tänavatoidu. Uue, enam kui 150 roast koosneva menüü sündi panustas nii oma kogemuste kui ka reisijate m...
KETŠUP, MIS EI OLE EBATERVISLIK: Salvestil on uus ketšup
Meediale saadetud info kohaselt toob Salvesti retseptiuuendus koduturule kõige maitse- ja tomatiküllasema ketšupi. Algava grillihooaja eel muutis Salvest oma tooteretsepti, et pakkuda tarbijatele senisest veelgi naturaalsemat ja tomatirohkemat ketšupit.
PÄEVARETSEPT | Kõige lihtsam vanakooli šašlõkk
See retsept on peaaegu lollikindel, kui järgida kolme olulist parameetrit: osta võimalikult hea parajalt läbikasvanud värske liha, teha meelepärane marinaad ja siis koos kallimatega mõnusalt hõõguvatel sütel parajaks küpsetada. Väga lihtne - nagu ikka parimad asjad elus. 
SA KASUTAD NEID NIPPE KOGU SUVE | Toidutare retseptivõlur Tiina Lebane soovitab 5 lihtsat trikki, kuidas tuunida kurgi-tomatisalatit
Hapukoorega kurgi-tomatisalat on klassika ja pole kõige selle mitmekülgse kõrval, mida nüüdsel ajal salatiks kutsutakse, kuskile kadunud. Miks peakski, sest "lihtsuses peitub võlu“, nagu klassikud olevat öelnud. Aga – see kiuslik sõnake – kui nüüd päris aus olla, siis vahel kulub väike värskendus...
EVELIN ILVES: tulin puhta lehena, et ei peaks milleski pettuma
Juba paar aastat tagasi sosistati saladuskatte all, et pundil "hea elu arhitektidel” on unistus luua Tallinnasse keskkond, mis on maitsekas alternatiiv kõikide kaubandus-ja meelelahutuskeskustele. Kombinaatidele, mida kõikjale Eestis kerkib kui seeni pärast vihma. Aga neile, kes kino ja popkorni ...
AUTOGA BALKANI POOLE 4 | Manona Paris: paprikane Balaton ja mittemidagi tegemise jumalik võlu
Kui mõnusalt mitmepalgeline võib olla üks reis – kogu nädala oleme aktiivset seigelnud erinevate suuremate-vähemate linnade leitsakuliste käänakute vahel, et siis viimaks Balatoni berüllroheliste lainete veerel kolm päeva mitte midagi teha. Ja jumal tänatud! 
TÜKIKE ITAALIAT TALLINNAS: Ristorante Flavore avab uksed
Täna avab sadama ja Kultuurikatla vahel uksed Ristorante Flavore, mis pakub klientidele modernses linnamiljöös Itaalia kööki. ”Itaalia köök on läänemaailma armastatuim köök ja Eesti pole selles osas erand. Eestlased hindavad ehedaid Itaalia maitseid ja uues restoranis toob autentse kulinaarse nau...
PÄEVARETSEPT | Sidrunilõhe redisetartariga kalaneljapäevaks
Rammus lõhe ei vaja suvisel soojal ajal kõrvale muud kui üht head värsket salatit. Mõrkjas redis ja pähkline rukola klapivad kokku nii maitse kui ka kena värvikoosluse poolest. Kümmekond minutit marinaadis seismist on piisav aeg, et kala saab külge õrna sidrunimeki. Pole vist vaja lisada, et lõhe...
KESKNÄDALA KOLMIK │ Kolm liha-, kala- ja taimetoitu argiõhtuks
Kesknädala pärastlõunal on just paras aeg mõelda, mida õhtuks perele süüa teha. Toidutare pakub kolm isuäratavat, ent lihtsat ideed oma liha-, kala- ja taimetoitude varamust.
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL VAJUS ALLA: pretensioonika nimega Tsaari nõukaaegsed maitsed
Südalinnas läbi hiljuti üks vana hoone niiiii põhjaliku uuenduskuuri, et püsti jäi sellest vaid fassaad, taha aga kerkis pood ja parkimismaja ja mida veel iganes. Aga selle vana ja väärika paekivimüüri ukse taha tekkis vaikse popsatusega restoran. Sihuke uhke. Nimeks ülimalt pretensioonikas "Tsaa...
PÄEVARETSEPT │Rāmen-burger
Burgerid on moes ja võimalusi nende valmistamiseks on lõputult. Selles retseptis on sai-pihv-sai kombo asendatud eksootilisema jaapanipärase nuudel-liha-nuudel kooslusega. Lisamaitseks vahele värsket rukolat ja soolakas-magusat teriyaki-kastet. Meeldib kindlasti ka lastele!Vihje: suvisel ajal ja ...
SÜGAVKÜLMUTAMISE HOOAEG ON ALANUD: loe nõuandeid ja nippe
Sügavkülmutamine on küll aastaringne tegevus, ent suvel ja sügisel, kui aia- ja metsaannid uputavad, suisa vältimatu ning lihtsaim ja kiireim viis säilitada värsket saaki ka talvepäevadeks. Kevadel oleme juba karulauku ja muud metsikut rohelist – rabarberist rääkimata – karpidesse-kotikestesse pa...
KISUB KUUMAKS: 5 jahutavat jooki soojal suvepäeval nautimiseks
Jälle on käes palavad päevad! Joome vett, palju vett. Sellest küll ei tüdine, aga vahel tahaks ju ka muud jahutavat nestet, eriti koos kallitega nautides.
PÄEVARETSEPT | Sidrunilimonaad
Omavalmistatud värske ja jahutav limonaad on kindel suvine hittjook. Vaja läheb vaid sidrunit, mett, suhkrut ja vett. Lihtne! 
AUTOGA BALKANI POOLE 3: Manona Parise suvekolumn: Praha paradiis mõningase kalamajastumise kiuste
Ahh, Praha mu arm, tuhande torni linn, vaba mõtte kants ning poosetamise antitees, meie pere üks kindlamaid reisihtpunkte, kuhu pea iga suvi nagu magnetiga tagasi tõmbab. Ja miks siis on meie esitšehhofiilil Kristeril kulm kortsus: "himmel herrgott kruzifix und sakram, mis asi see veel on!"
TERVISLIK KONKURENTS KARTULIKRÕPSUDELE │Fazeri populaarsete leivasnäkkide valik sai suvist täiendust
Fazer tähistab suvekuude algust kahe täiendusega populaarsete leivasnäkkide valikus – hapukoore- ja murulaugumaitseline MUST näkileib ja Juurika sarja leivasnäkk peedi ja tüümianiga.
NÄDALAMENÜÜ | 17.–23. juuni: jaaniks saledaks smuutide ja grillitud juurikatega!
Jaanipäevanädala menüü aitavad maitsvaks ja tervislikuks muuta erinevad salatid hooajalistest köögiviljadest ja aiarohelisest ning mõnusad ja värskendavad smuutid. Loomulikult ei puudu jaanipäevale kohane jaanipäevasupp ning grillil valmistatud liha ja köögiviljad. 
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: rabarberi-martsipanikook
Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutab sellenädalases veerus värsketest kodumaistest aiasaadustest, mida turgudel juba leida võib ning kiidab eriti Lõuna-Eesti kaubaplatse Lõunakeskuse Taluturgu ja Tartu Turuhoonet.  
PÄEVARETSEPT │Grillitud sidruni-ürdikana
Grillitud kana on alati kindla peale minek ja sobib kõigile sööjatele. Kanafileed pole vaja ka väga pikalt marineerida - piisab vaid 30 minutist, et liha maitset saaks.
AUTOGA BALKANI POOLE: Issand, milline idioot ehk kuidas Poznańis maailma parima jäätisega närve rahustada
NÄDALA KOOK │Tüüringi kook
See on Saksamaal ääretult populaarne kook, mida seal mõnikord ka küpsisekoogiks nimetatakse. Tegelikult on koogi alumiseks kihiks õhuline tainas, selle peal hapukas ja paks punane marjakissell, mis on kaetud rikkaliku vahukoore-toorjuustukihiga ning alles kõige peale on laotud võiküpsised. Saksam...
Kas oled kõiki rabarberihõrgutisi juba teinud? Vaata ka neid retsepte!
Kodumaine rabarber on meid rõõmustanud juba poolest maikuust alates ja just praegu on selle kaunitari roosakas vars parimas vormis – pikk, lihav ja mahlane! Rabarber ei kao kuskile ka suvel, ent kevadine vili on söömiseks kindlalt parim.
PÄEVARETSEPT | Kõikide daamide lemmik – maasika caprese
Lihtne Itaalia salat, mida originaalis valmistatakse tomatitega, saab uue maitse, kui asendad tomatid maasikatega. Kressiehed on salatis maitsvaks roheliseks, kuid võid kasutada ka basiilikut, rukolat või muid rohelisi salatilehti. 
EVELIN ILVES: Tartu turud annavad Tallinna omadele silmad ette?!
Tõsi, vähemalt kevadel on see alati mõnda aega nii: Lõuna-Eestis saavad esimesed viljad mitu nädalat varem valmis kui pealinna piirkonnas ja muidugi jagub seda kallist kraami esialgu ainult omadele, st lõunaeestlastele. Sama juhtub sügisel. Kui Tallinna parimad müügikohad täituvad taas teisest ma...
SUUNANÄITAJA: Ülemiste City loobub tavaliste plastnõude kasutamisest
Enam kui 10 000 töötajaga Ülemiste City käivitab tänasest programmi, millega loobutakse toidukohtades tavalistest ohtlikest ühekordsetest plastnõudest, et viia linnakus prügi teke miinimumini. Pooleaastase üleminekuperioodi jooksul liitub algatusega ka linnakus asuv Selveri toidupood.
PÄEVARETSEPT: täidetud forell või lõhe
Terve kala kõhtu võib peita nii soolakaid päikesekuivatatud tomateid kui ka magusaid pirni- ja hapusid sidruniviile ning kala peekonirüüsse mähkides saad mahlase ja maitseka kalaroa. Serveeri küpset kala rikkalikul salatipadjal, mille kastmeks kasuta kala küpsemisleent. 
UUS SUVEKOLUMN | Manona Paris: edasi Belgradi peale ehk Meie perepuhkus pisikeses autos
Kui ma rääkisin säravi silmi tuttavatele ettevõtmisest pakkida oma kolme ja kaheksa-aastane autosse ning sõita kalli abikaasa juhtimisel Balkanile suve veetma, küsisid nad, mille eest ma end karistan.
KESKNÄDALA KOLMIK: kolm lihtsat ja maitsvat rooga argiõhtuks
Kolmapäeva õhtul võib olla üsna kindel, et töönädala selgroog on murtud. Soomlased nimetavad kolmapäeva humoorikalt lausa pikkuperjantai`ks ehk väikeseks reedeks. Oleks nagu põhjust... vähemalt õhtul kodus süüa teha!
KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL ON PISUT NÖRDINUD: Forki vürtsikas sealihasupp oli leige igas mõttes
Maikuine Tallinn tervitas lõunapoolt sisserännanut sähandse külma tuulega, mis kulmukarvad kardinana silmadele surus. Seetõttu sisseastumine sooja ja tuuletusse ruumi mõjub juba alustuseks hästi. Kuhu ma siis astusin? Avastasin, et ühe ma-ei-tea-kui-mitmenda loomelinnaku sisemuses asub puhvet nim...
TOIDUKADU MINIMAALSEKS! Nende nippide abil vähendad ülejääke ja kasutad tõhusalt külmkapis leiduvat
Toidujäägid vähenevad, kui planeerid oma menüü ette ja ostad ainult vajaminevaid toiduaineid. Kasuta vananevad toiduained ära enne, kui need riknevad ja valmista jääkidest maitsev eine. 
PÄEVARETSEPT | Värske kraam on poes ja turul juba olemas, et teha pannisalatit
Hea ja toitev salat, kus suvisel ajal saad kasutada värskeid kaunvilju, mida praegu poest ja turult juba leida võib, ning muul ajal külmutatuid. Pasta vali meelepärane, kas nisu- või mõnest muust jahust. Kui suhkruherneid poest ei leia, siis kasuta värskeid või külmutatud rohelisi herneid. Ja kin...